Matèria i espai

El llenguatge artístic de Rafel Egea reconeix l’art abstracte com avantpassat en fugir de tot alè figuratiu, és hereu de l’informalisme en tant que s’expressa exterioritzant les seves emocions més íntimes, ha begut de les mateixes fonts i combregat amb els mateixos postulats. La seva obra, a més de reflectir el nivell d’interiorització assolit relaciona, com ell mateix confesa, l’artista amb l’univers, adquirint així un sentit espiritual. Aixó és un concepte que no serà dificil d’acceptar si es considera l’art com una vivència –potser l’única- que amplia sense límits l’horitzó d’autonomía i llibertat de l’home, com ens diu J.F. Ivars.

La plena expressió de les potencialitats de l’artista el duen a la realització d’obres de significat còsmic. Pico della Mirandola deia que portem dins nostre els gèrmens d’una vida universal, Rafel Egea ha deixat germinar els seus sentiments i el resultat són aquestes obres, segures, lluminoses, indefinibles, en les quals els factors psicològics predominants a cada moment actuen com forces actives durant el procés de creació i el porten a manifestar aquests moments de pertorbació emocional volcant sobre la tela o la fusta tot allò que el cràter bullent del seu esperit conté.

Les obres que Rafel Egea ens mostra ara i aquí responen a diversos moments creatius, totes però amb el segell: pintures, o millor dit, emocions, sinceres, intemporals, tècnicament perfectes.

Mirem´les i deixem-nos dur per les sensacions que desprenen, que no són més que’ls reflexes de la constel·lació d’emocions hagudes per l’artista al llarg de la seva trajectòria vital.

Matèria i espai – Catàleg exposició, Camprodón, R. (2013, Abril 24).